Ketua PKS Waykanan Ajak Semua Kader Solid Berkhidmat bagi Daerah

Bagikan/Suka/Tweet:

WAYKANAN, Teraslampung.com — Ketua DPD PKS Way Kanan, Azis Muslim mengatakan dirinya bersama jajaran DPD PKS Way Kanan berkomitmen untuk terus berkhidmat dengan perkhidmatan yang terbaik.

“Saya mengajak kepada seluruh kader, simpatisan dan struktur baik di tingkat DPD, DPC hingga ranting untuk tetap solid, menjaga ukhuwah. Agar optimal memberikan pelayanan terbaik, perkhidmatan terbaik kepada Way Kanan, maka kami mengajak kepada seluruh kader, simpatisan dan struktur baik di tingkat DPD hingga DPC dan ranting untuk terus solid dan mensolidkan diri, juga selalu mengikat dalam suasana ukhuwah,” kata pria yang baru saja dilantik sebagai Ketua DPD PKS Waykanan saat orasi politik di GSG Kantor PKS Way Kanan, Baradatu, Sabtu (24/10).

Sementara itu, Ketua DPW PKS Lampung  Mufti Salim berpesan kepada pengurus DPD PKS Way Kanan yang baru dilantik agar siap mendarmabaktikan untuk perkhidmatan kepada daerah setempat.

Selain melantik Azis Muslim sebagai Ketua PKS Way Kanan, Mufti Salm  juga melantik jajaran DPTD (Dewan Pimpinan Tingkat Daerah) PKS Way Kanan lainnya.

Antara lain  Subagiyo sebagai Wakil Ketua, Andi Sabara sebagai Sekretaris, Suyitno sebagai Bendahara DPD dan Ketua Bidang Kaderisasi, Sirojjumunir.